Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 Start  OmMig  MinaHundar Eurasier Valpkull Utställningsresultat Blogg Parfymkullen

Länkar  Minnessidan  Övrigt  

Fredag 10 Januari.

Nu börjar det bli tomt med valpar, i helgen åker nu de två sista Versace hamnar i Skellefteå och  åker Söndag kväll och  La vie est Bell kommer troligen till Mariefred. De kommer i morgon och hälsar på.

Denna vecka har det gått väldigt bra, valparna sover mesta dels hela natten, har väckt matte någon enstaka gång för att jag vill in och ge dem lite mjölk. Jo jag har mjölk kvar och det är inte lite, det kan spruta ur mig ibland och matte är lite orolig för det, men det slutar nog så småningom.

Matte fick ett mail från de som har Magic Woman, det går jätte bra, fast de tycker att hon skulle heta wild wild Woman istället, det är full fart på henne hela tiden och hon tar ut svängarna mer och mer och är mycket framåt. Hon är för underbar min tjej, hon var alltid först ur valp lådan och hördes mest och var den som alltid märktes.

Nu har även Jador fått ett hem, hon bor hos mattes arbetskollega och ska vara där till det är hennes tur att få valpar. Hon har fått kompisar för de hade  2 whippetar så nu kommer hon att få kuta. Matte verkar vara mycket nöjd över dem.

I dag har vi varit och ombesiktat Versace och La vie est Bell för deras veterinär intyg gick ur i dag och måste få ett nytt så att matte kan skicka iväg dem och garantera att de fortfarande är frisk. Efter det så bar det raka vägen till mattes jobb. Det var så kul att få komma dit, det är ett bra ställe för man får mycket gott att äta av de som bor där. Matte hade valparna med sig för hon tyckte att det kan vara bra, det blir liksom en social träning för dem samtidigt. Tur att mina valpar är lugna, de fick sitta i knä och bli klappad och gosad och ingen av de visade någon tendens till att vara rädd eller reserverad utan gick fram till dem när de lockade på dom. En av de vart så glad att hen började att gråta, tänk vilken nytta vi gör på mattes jobb. I morgon kommer matte att ta med oss alla till jobbet, hon har ett sådan bra arbetsplats att vi får vara med henne, matte säger att det är mycket lugnare när vi är med.

Nu säger jag tack för mig till nästa gång. Jag kommer att skriva om jag får reda på något om mina valpar och hur de går för dem.

 

 

Lördag 4 Januari. 2014

Nu har det blivit ett nytt år och valparna är 8 veckor. I går åkte Cherry Blossom till sin nya familj ända ner till Halmstad. Vilka underbara människor det var. De hade en liten pudelsort som var kaxig och det förstår jag. Först har man suttit i en bil i 40 mil och sen kommer man in till ett helt främmande ställe där det också luktar en massa andra hundar. Jag och mina kompisar blev infösta i köket för att matte trodde att vi kanske skulle gå på henne pga hennes kaxighet.

De hade först bokat La vie est Bell men när de fick reda på att Cherry Blossom var ledig så vart det svår så det tog lång tid innan de bestämde sig. Matte har ring och pratat med dem under dagen och kollat att allt har gått bra, hon har gått runt lite och tittat samtidigt som Molly kollar och säger åt henne ibland. Men det är en lycklig familj som verkligen har sett fram emot detta.

I dag så åkte Hugo Boss och Magic Woman till sina nya familjer. Magic gjorde sig genast hemma stadd och for runt som en tok och kolla läget både utvändigt och invändigt. Hon har kommit till ett äldre par i Värmdö så henne kommer jag nog att få träffa.

Hugo Boss åkte strax efter att Magic åkt och han hamnade hos en underbar barn familj i Täby, de har verkligen längtat efter honom, de kom varje vecka sedan han var 3 veckor och nu har han äntligen kommit, han verkar ha tagit det hela med ro, lugn som han har varit här så är han även hos dem. Han går runt och spanar och kollar in,  han är nog en liten Ferdinan. Det tyckte i alla fall matte om honom. Sen kom det även en som var intresserad av vår ras och han hade en Jack Russel som heter Sirius, Oj vad han var trevlig, lugn och harmonisk kille på snart 4 år, han var så väldigt intresserad av CK.

Nu är det bara 5 kvar, bara och bara, det räcker nog. I morgon Söndag efter vår Eurasierpromenad ska Chanell No Five också flytta och min tokfia Jador blir kvar hos oss i kenneln. Matte försökte att finna en lämplig fodervärd men har dock inte hittat någon, så hon blir nog kvar hos oss, så hon kommer att göra mig sällskap när vi åker på utställningar. Matte har nämligen planer för henne. 

Nu verkar det som om valparna har tryckt på off knappen för nu är det lugn. Matte har nämligen tagit bort valplådan nu och de får springa fritt mellan kök och vardagsrum, ett misstag kan jag tycka som måste säga åt dem hela tiden, men, men  jag kommer nog att tala om vad skåpet ska stå och Flinta hjälper mig så gärna.

Nu säger jag tack för denna gång. Nästa gång jag skriver  får ni hålla koll på. Då kan jag berätta mer om vad som har hänt.

 

Vovv och tass till nästa gång.

 

 

 

Lördag 28 December.

Nu är valparna 7 veckor, kors vad tiden går fort. Valparna är mer utanför än innanför valplådan och det kräver mer utrymme, så nu är det full race i vardagsrummet och köket. De är också mer och mer ute och tack för att det inte är någon snö och inte så kallt, vi har ca 5- 9 grader om dagarna. Nu är det bara en vecka kvar innan några åker iväg. På Torsdag ska de till veterinären för besiktning, vaccinering samt chippas, ska  bli spännande att se hur matte får med sig 8 st i bilen. I dag har det blivit kloklippning och avmaskning samt vägning, alla väger nu strax över 4 kilo och är mer vilda än tama.  Matte har fullt upp med att få dem lugna när hon ska hantera dem. Nu börjar de att mer och mer bråka med varandra och det låter verkligen om dem. Magic Woman är den som är en tjej som är  väldigt framåt och full med bus och listar ut hur man kommer ut ur låda och inhägnaden, henne hittar man oftast utanför och vill inte bli infångad, hon är orädd för Flinta och Akira och bryr sig inte om att de morrar eller skäller på henne, hon svarar bara tillbaka den lilla kax majan. Jadore är liten men väldigt full i sjutton, hon går på sina syskon och verkligen försöker få i gång dem även hon är orädd för de andra hundarna, Cherry Blossom är den som är lugn och tittar på vad andra gör och är bara söt,

hon är den som nog är lugnast av dem alla. Grabbarna är det ingen skillnad på i temperament, lovar att de hörs när de bråkar eller leker. Annars tycker jag att ingen av valparna sticker ut någon nämnvärt, alla  är lika aktiva och nyfikna.

Ingen av valparna är tillbaka dragen utan är mycket framåt mot de  besökare som kommer.

De reagerar när de ringer på dörren då står alla i valplådan och viftar på sina svansar.

Nu är det bara en vecka kvar innan några flyttar hemifrån, Jadore kommer att stanna hos mig tills matte har hittat någon som vill ta hand om henne åt matte. Hon ska bli placerad hos en fodervärd.

Nu säger vi hejdå för denna gång, nästa  vecka berättar jag lite om vart valparna hamnar

 

Vovv och tass till nästa vecka.

 

Torsdag 19 December.

Nu var det ett tag sedan jag kunde berätta för er vad som har hänt. Det är nämligen så att matte har fått dator krash och varit utan dator ett tag.

Nu hittade hon sin gamla burk som hon kopplat ihop och använder så att ni får se hur stora mina barn har blivit.

Här växer de så att de knakar. Matte har börjat att ge dem foder 3 gånger om dagen nu så att jag får vila lite, är lite jobbig nu när de har fått nålar till tänder. Det blir i och för sig ett par gånger ändå men inte lika ofta som förut.

Nu är valparna ute mer och mer, de gör nu sina behov mer ute än inne så det är lite lättare. Jag behöver inte städa lika ofta utan det sköter matte om morgon och kväll. När de har ätit så går det till dörren och vill ut oavsett vilket väder det är. I dag har det regnat men det verkar som om de in te bryr sig för ut ska de i alla fall.

Nu börjar de även att bli lite småkaxiga mot varandra och mot Akira och Flinta. Magic Woman är verkligen en lite tuff tjej som utmanar ödet med Flinta. Hon verkar inte bry sig om att han säger till utan hon svarar upp minsan. Nu får matte även öka höjden på staketet runt valplådan för en av valparna har kommit på hur man kan ta sig över och jag tror nog inte att matte vill ha valparna springa runt åtminstonet inte när hon inte kan ha koll på dem. Jag har sett hur de har försökt så jag har förstått att det inte är länge till innan de kommer över. Nu har ju matte alla bilder på sin andra dator så  de som kommer nu är dom 5½ vecka.

Hoppas att matte nu hinner fota lite i helgen, det kommer nämligen besökare hit och ska titta på valparna och då blir det inte lätt.

Jag skriver nog kanske lite till i helgen och berättar lite vad som har skett och matte får sätta in lite färska bilder.


Vovv och tass. Celia med småttingar.

 

 

 

 

Lördag 7 December

Oj, oj, oj, vad denna vecka gick fort, den har bara susat förbi.

Veckan har varit bra, nu är valparna 4 veckor och de växer och frodas. Nu börjar de bli mer och mer vaken och allerta.

De har börjat att få foder nu så att jag får lite avlastning. Det tar så mycket på mig och nu

börjar de få tänder som nålar,  så jag är tacksam att matte hara börjat med foder åt dem,

Kan tala om att det är riktiga matvrak som jag har. Matte hinner inte sätta ned skålarna

för än de är framme och slåss om platsen och ändå har matte 8 skålar åt dom så de har en

varsin..

I veckan fick jag åka till veterinärboden i Åkersstyckebruk, Jag hade varit lite hängig och trött

ett tag så matte hade fått för sig att jag hade blivit dålig, så hon hade ring och jag fick komma på kontroll.

Matte är väldigt noga med oss så fort hon tycker att det är något som inte stämmer så börjar hon att kolla upp oss.

Min matte trodde att jag hade fått juver inflamation, mina tuttar var varma och så fick hon inte ut någon mjölk

så hon blev orolig.

Klart att man är öm, svullen och varm när man har 8 st som ska tutta på mig flera gånger om dagen,

Hur har ni det människo folket när era småttingar ska tutta på er.

Valparna har börjat att få komma ut lite smått på altanen, några är riktigt tuffa och springer ut, naturligt vis var matte framme med kameran så jag hoppas att det blev någon bild på utevistelsen. I dag har matte valpvård på schemat, skulle igentligen var i går men matte var med mig till vet och sen fick hon åka till Stockholm för hon skulle bygga någon monter för vår ras vid Älvsjö mässan. så igår blev det inget gjort, men vi hade Laila (matter syrras dotter) som var med oss och hon är snäll hon, hon kan nämligen inte låta bli att se mina ledsna ögon när hon äter så jag får alltid lite extra av henne. Vissa knep är bra att ta till.  Viss kompisarna Akira och Flinta fick naturligt vis av henne med, men det ser jag till för det räcker med mina ledsna ögon.


Tass och vovv från Celia med flock.

 

 

 

 

 

Lördag 30 November.

3 Veckor och valparna har nu fått större  hage att vara i. Nu bor de i vardagsrumet så att de har möjlighet att komma ut när det  har blivit lite äldre.

Som vanligt har matte vägt, klippt klor och pysslat med dom och de har blivit riktiga tjockisar. Nu har de också blivit avmaskade för första gången, Jag  var med när der fick de oh vad de spottade och hade sig. Nu är det två veckor till nästa gång.

Då kommer de nog inte vara lika medgörlig.

I dag kom det människor hit till oss, de kom för att titta på mina småttingar. De var en trevlig familj från Stockholm

Matte säger att det kommer att vara människor som kommer på besök lite då och då för att titta och gulla med valparna och det är väl helt ok för mig, bara jag har 8 st kvar när de går därifrån.

Flinta har börjat att komma fram till valplådan och titta när de låter och Akira har också smått kikat fram, men jag håller fortfarande ett vakande öga så att de inte går in i hagen.

I dag har matte inte knäppt några bilde så jag hoppas att hon gör det i morgon, för nu har det blivit så stora och runda så de sitter när jag ska dia dem,  Nu ska jag hoppa i valplådan för att få lite mys med mina småttingar

Väl mött och på återseende.

 

 

Fredag 22 November

2 veckor är det sedan jag fick mina småttingar, synd att säga att de är små i dag.

Matte har vägt och klippt klorna i dag och de har gått upp i vikt som det ska. ( precis som om inte jag visste det)

de är ju nu tjocka, runda och börjar springa runt i valplådan. Jo vissa har börjat gå på alla fyra, någon har börjat öppnat öbonen så till helgen kan alla har öppnat sina små. Nu börjar de bli mer personliga. En av dem kallar matte för pip lisa för hon är en mycket bestämd tjej och har åsikter. Hon är det som oftast hörs.

Annars är det fortfarande lugnt i lådan.

Matte har tagit hem långa skivor, hon ska bygga en större valplåda som håller, de ska så smånng om få flytta ut till vardagsrummet för att få lätter att komma ut, så vi får se hur kompisarna gör om de tar sina matskålar och flyttar hemifrån.

Matte har introduserat valparna till Flinta och Akira. Flinta är något nyfiken och vill kolla in dem medan Akira nosar men går därifrån, hon kanske inte tycket om mina småttingar, men hon får nog bli varse om dem senare när de börjar röra mer på sig.


Vovv och slick  vi höres igen

 

 

 

 

 

Fredag 15 November.

I dag är valparna 1 vecka och  matte har vägt dem för första gången sendan de kom.

Samtidigt så passade matte på att märka om dem med tipex på tassarna. Banden de hade

runt halsen tyckte matte att det var lite vanskligt, de fastnade i dem nu när det är mer

rörliga och far runt i valplådan.

Jag ligger och tittar på matten när hon håller på med valpisarna och har lite koll på

att de sköter sig.

Helt plötsligt börjar matte att sätta sig i valplådan och kolla valparna ytterligare och lägger

dem i olika högar, hon verkar vara väldigt snurrig tänkte jag och funderade på van hon höll på med.

Det visade sig att matte fick inte antalet att stämma vid vägningen, det fattades en hane för henne.

Jag vet att alla åtta ligger i lådan för de hade jag innan hon började.

Nu fick hon verkligen huvudbry, hon har förvisso inte varit så mycke ti valplådan denna vecka, utan

låtit oss haft lugn och ro den första tiden,

Monika och matte hade ändå vägt och kollat dom när de kom så att allt var bra och märkt upp dem.

Men så fel de hade. Nu visar det sig att  de har märkt en kille till tjej eller har han ändrat kön på en vecka

Nä det visar sig att jag har nu 5 tikar och 3 hanar. men det räcker så gott ändå det är i alla fall 8 st.

Tänk så det kan bli när man har en matte som är vimsigare än vimsigast och har noll koll på saker och ting.

Nu är det ordentligt uppmärkta med och sista tiken fick märke på svansen i stället. så nu tror jag att matte

kommer att ha koll resten av tiden,

Kram och klem från Celia med valpar.

 

 Söndag 10 November.

I dag har det varit en lugn och skön dag. Efter som det är farsdag i dag hade matte inhandlat  tuggben från valparna till Flinta som han fick gnaga på, även vi fick ett varsit och det smakade riktigt gott.

Valparna växer och blir mer och mer hungriga de äter ofta och sover mycket och då passar jag på att tala om för matte att vi kan gå ut en sväng, för det behöver jag fortfarande, är liksom lite lös i magen forfarande och de kommer jag nog att vara ett tag som det verkar.

Matte hjälper mig i bland att titta till valparna, det hörs när de är missnöjda eller att det är något som är fel, då kommer matte till undsättning. De kan verkligen visa sitt missnöje nu och låter väldig när något är fel.

I morgon är en ny dag och är det så att det varit något så kommer jag att skriva om det.

 

 

 

Lördag 9 November

Natten har varit lugn med valparna, de har sovit gott hela natten. I dag åkte Monika hem till sina och matte är hemma med mig.

I dag hände en tråkig sak. Jag har varit lite smått orolig och ville ut. Matte tog med mig för hon trodde attjag var nödig.

När vi kommer ut så får jag verkar och jag fick en pojke till, som tyvärr inte levde. 

Matte tog hand om honom och försökte med återupplivning men utan resultat

så nu har en liten fått komma till  hundhimlen tillsammans med de andra vovvarna.

 

 

Fredag 8 November.

Dag 65

kl 6,00 Väckte jag Monika för att jag ville ut och kissa. Monika tog ut mig på en promenad men hade så brottomt att göra ifrån mig för att komma in och precis när jag kom in och gick till valpsängen så kom min först som var en tik.

Det gjorde förvisso lite ont så jag skrek till lite och Flinta kom och försökte trösta mig. Sen kom de 2 till ganska omgående som var mycket lättare än den första. Monika var min valpmorska och jag kände mig mycket trygg med henne. Hon såg till att allt gick som det skulle och matte satt med mig och kämpade tillsammans med mig. Fick massage i ryggen och mycket ompysslad.

Det blev 8 valpar, 4 tikar och 4 hanar och allt har gått bra.

Nu ligger jag i valplådan och vilar med de små och matte sover bredvid mig på golvet.

 

Ha det gott där ute från en trött men lycklig mamma.

 

 

 

Onsdag 7 November

Dag 64

Nu börjar jag att känna mig så trött, trött.

Har ingen aptit och mår illa så jag kräks. Jag håller mig i närheten

av matte för jag vill inte vara ensam.

Det är tungt, jobbigt och varmt och valparna bökar i min mage så jag vet

inte hur jag ska ligga. Monika säger att det blir nog valpar i dag eller  i natt, hoppas på det.

Jag återkommer med mer när allt är färdigt.

 

 

 

 

Måndag 4 November

Dag 59

 

Nu går jag i väntans tider, Matte har ordnat med allt som ska vara till min valpning.

I dag kommer mattes kompis Monika från Orionstjärnan, hon ska vara med när jag

valpar, för matte är det första gången och hon kommer att vara som ett stöd för oss.

Jag hoppas att det sker nu när hon är här för i helgen ska hon iväg och träffa sina

egna valpar på en utställning. Har hört att matte har en backup utifall det sker då.

då får Josefine rycka in i stället. Tur att matte har snälla vänner som kan ställa upp

på henne när det är dax.

Jag tar det hela med ro, vilar och sover mycket, behöver ju samla alla krafter som går

så att jag orkar med när tiden är inne.

Promenaderna blir numera inte långa, blir bara runt knuten sen går jag in,

det blir i stället ofta som jag får gå ut.

Ja som sagt ännu är inte tiden inne, men jag hoppas att jag får i veckan

för det börjar bli lite jobbigt, ligger mycket och flåsar och får leta

efter svala ställen att ligga på hela tiden.

Jag skriver kanske inte något mer för än valparna har kommit och då blir det med bilder s

som matte har tagit.


Kram och tass från en trött Celia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Söndag 27 Oktober

Dag 51

 

Phu så man mår, magen har blivit tjockare och rundare och det är ca 10-12 dagar kavar innan valparna kommer.

Matte har förberett sig för ankomst av de små med att tvätta alla fällar och  inhägna altanen med galler så att de kan komma ut när de är dax för dem. Hon säger att lika bra att göra det nu innan kälen kommer i backen för då blir det svårt att få ned pinnarna. Jag är forfarande mycket trött och vill helst sova mellan mina promenader, de blir lite oftare nu för mig att gå ut, det tränger liksom på mer.  Nu har man tydligen ändrat på klockorna så att de går en timme fel för mig och kompisarna, vi är hungriga redan kl 4 och jag som äter för flera behöver mina måltider så jag behöver bara gå till min matskål så kommer matte med mat. Jag har fått börjat med valpfoder för att få mer energi och näring till mina bebisar. Just nu så händer det inte så mycket, jag tror att matte  har gjort alla förberedelser som man kan in för min valpning. Nu återstår det bara en väntan till nedkomst.


Vovv vovv till nästa Söndag.

 

 

Söndag 20 Oktober.

Dag 44

 

Nu har det gått en vecka till och den veckan har varit bra. Matte har gjort i ordning valpsängen som jag ska ligga i tillsamman med mina valpar första veckorna. Har faktiskt provar den  och jag ligger väldigt skönt i den. .  Nu börjar det synas att jag ska få smått, magen har blivit lite mer synlig.  Matte får gå ut och kissa mig oftare och jag har blivit mer hungrig nu så matte har ökat ut mina måltider till 3 gånger om dagen fast då i mindre portioner tillsammans med lite mer energi rik kost. Akira och Flinta står och väntar på att jag ska gå ifrån matskålen som jag tidigare gjorde men tji fick de. Nu morrar jag lite för att de ska fatta att det är min mat och jag vill ha den för mig själv.  Promenaderna går lite saktare nu men jag hinner fortfarande med, Flinta tycker nog att det är bra för då får han läsa av alla nyheter som finns efter vägen, värre är det med Akira som oftast har bråttomt, hon skyndar sig att göra det hon ska och sen ska hon hem, så nu går vi oftast jag och matte själv på våra promenader.  Nu var det sista helgen som jag får vara med matte på jobbet. jag får inte längre åka någon stans 2 veckor innan valpning om jag inte ska till veterinär. Lite trist kan man tycka för jag har så mysigt  med matte på jobbet. Där finns det en äldre människa som är mycket vaken om nätterna och hon och jag gillar varandra mycket. Vi sitter ofta i soffan för matte och hennes kollega ger henne smörgås som vi delar på, kommer att sakna henne, men, men, om ca 10  veckor är jag tillbaka.

Här ligger jag i min valpsäng och myser.

 

 

13 Oktober

Dag 37

 

Nu börjar min aptit att öka. Jag äter allt som kommer min väg. Matte hade inte torkat av bänken i käket efter sig och jag finner lite brödsmulor  och annat smått och gott som slank ner. Tittar gärna i de andras skålar om de lämnat något, men de är så tomma som de kan bli. Jag får lov att säga till om att jag ska ha mer mat så jag och mina bebisar blir mätt genom att springa till skåpet där matte har godis åt oss. Matte säger att man ska inte äta så mycket mer ännu, jag får vänta i en vecka till, då ska jag få fler gånger om dagen. Matte säger att jag börjar bli lite rund för min midja har försvunnit men det syns inte ännu, det enda som jag vill är att vila och sova. Jag har inte samma lust till lek som tidigare utan tar det hela med ro och njuter av att bara få ha det skönt.

Nu ska jag ha en skön vecka så hörs vi av nästa Söndag.

Vov Vov till nästa gång.

 

Söndag 6 oktober.

Dag 30.


Nu har jag gått halvvägs av min dräktighet, jag mår fortfarande illa och har ingen större apit.

Matte har börjat att ge mig extra gott i maten för att jag ska äta, Flinta och Akira står och väntar

 på att jag ska gå i från och få äta upp de jag lämmnar och det får de gärna göra för mig men matte

är snabb på att ta upp skålen för dem.

Jag är inte den aktiva tjejen som jag har varit, tycket att det är skönast att få ta det lugnt och i

min tackt vilket resulterar att jag inte behövar gå i koppel när vi är ute.

Matte verkar lite bekymrad men jag tar det med godan ro, Just nu är det så skönt att bara få vara

Ännu så syns det inte om jag bär på småttingar men skriver så snart jag märker om jag blivit rund.

Vovv och tass. Celia.

 

Söndag den 29 September.

Dag 23

Usch vad jag mår illa just nu, har gjort det någon dag, det händer något med min kropp som jag inte förstår riktigt. Jag som alltid har tyckt om mat och äter oftast upp först, men när matte serverar vår mat så känner jag att den får mig att må pyton. Matte säger att jag ska få valpar i November och att det är vanligt att man mår lite illa och inte vill äta när man börjar komma in i 4:.e veckan. Trodde att det bara gällde människorasen när de väntar sina småttingar.

Jag är med matte på jobbet nu när hon jobbar nätter, hon är nog lite nojjig just nu över mig, men jag är kolugn och tar det hela med ro. Där finns det alltid lite småsmulor som de gamla som bor där har tappat som jag kan peta i mig samt att katten Cecar har alltid mat framme så den skålen tömmer jag med ett nafs. Matte har kommit på det så nu stänger de dörren till hans lunchrum när hon jobbar.

I dag skulle vi ha åkt till Drottningholm till hundöarna, men efter som att matte har jobbat så får vi ta det en annan gång.

Nu ska jag sova för det är tufft att vara med matte på jobbet en hel natt så nu säger jag  natti natti till nästa gång.

 


 

.