Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 Start  OmMig  MinaHundar Eurasier Valpkull Utställningsresultat Blogg Parfymkullen

Länkar  Minnessidan  Övrigt  

Tjugondagknut dansar julen ut.

Nu har vi kommit 2 veckor in på det nya året.  Vi hade som vanligt vår årliga Eurasier promenad i Trosa på trettondagen, många hundar kom och många nya hade hittat till Trosa. vi vart ett 40 talet hundar som kom. De 3 minsta var bara 12 veckor och kom från Lovely Megan´s. Jag tycket att det är jätte kul att många kommer och trivs med oss, det är så härligt att höra att denna promenad är trevlig och många återkommer varje år.

Celias träning till besökshund börjar nu ta sig, har äntligen fattat att man måste göra saker för belöning, i veckan gjorde hon äntligen tassen, hon lyfte höger tass på kommando, för vissa tar det lååååång tid att lära. Nu ska vi gå in på nästa övning, för när hon gör sin examination ska hon kunna göra 3 konster på kommando.

Det har ju kommit massor av snö, det har nog inte undkommit någon. Hundarna trivs som bara den. Flinta gamle mannen är ung på nytt, han rusar runt som en tok och bara njuter och Celia far fram som en plog med nosen, hon är en fena på att hitta de små djuren som lever under snön. Hon hoppar mellan grästovor och bökar med hela nosen i backen. Akira tar det hela med ro, jag tror hon känner av sina höfter, hennes höfter är ju inte de bästa, så jag ska boka en tid hos veterinär för en undersökning och få se vad de säger. Hon verkar dock inte ha ont och hon går på våra promenader med då i sele och spårlina för att hon ska få gå som hon vill.Jag har henne inte lös för jag är rädd för att hon ska springa iväg efter något och skada höfterna mer än de är. Hon har grad D.

Nu är det snart tid för att planera alla utställningar i sommar, har några som jag åker på varje år men funderar på att åka till några andra ställen som jag inte har varit på. Förra året blev det ju Piteå som var längst och det ångrar jag inte för då kom jag hem med Flinta som  champion, Celia med sitt andra cert och Doris som Bir valp. Det var mitt bästa sommar minne från de året.

Vi får se vad som händer här i sommar, funderar på en nu kull valpar på Celia om jag finner en hane som passar. Hoppas på det i alla fall.

 

Nu säger jag adjö för denna gång

Var rädda om varandra.

 

 

Tisdagen den 13 januari 2015 kl. 21:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

God fortsättning på 2015

Nu har ett nytt år börjat och som vanigt har jag slrvat otroligt med att berätta vad som har hänt.

Ett nyårslöfte till mig själv är att jag ska skriva mer om vad som händer här hos oss, förvisso är det inte jämt det sker saker men något händer i alla fall, så jag ska försöka att skärpa mig att vara lite mer flitig i mitt skrivande.

2014 har varit ett år med många händelserika saker, både glädjande och trista.

Celia har börjat på besökshunds utbildning på Svenska terapihundskolan i Stockholm, det går bra men hon har tyvärr varit sjuk så jag har fått avbrutit den men kommer att ta upp den igen nu i Januari. Under hösten har jag bytt jobb och arbetar nu i Stockholm på Stora Sköndal och trivs underbart, visst det är en bit att åka men att den tiden det tar är en skön stund i bilen med eftertanke och rekreation. Celia är med mig och även Akira ibland, mycket uppskattat vill jag lova. Det märks att hundar gör nytta med demenssjuka och äldre. Det är just därför jag utbildar mina hundar för att de ska få vara med, det är en regel i Stockholms län. Lucia var vi naturligt vis också på Älvsjö mässan på SKK.s stora hundutställning. Jag hade anmält Doris och Celia för vi var även monterhundar på Söndagen. Celia fick där ett Exellent vilket jag är mycket nöjd med då hon vid tillfället var överviktig och Doris fick ett Good för hon ville inte bli hanterad av domaren, men jag är ändå väldigt nöjd med dagen.

Nyåret har slutat bra och börjat bra. Jag hade äran att få ha Doris hemma över nyår medans Lina och Conny var på semester, hon är verkligen underbar den tösen.

Hon har varit med mig på jobbet och där visar hon stor glädje till alla, även de som är mer påflugna och vill kela med henne så tillåter hon det. Mycket stabil tjej måste jag säga.

Nu närmast blir det Trosa promenade som vanligt, den är alltid på trettondagen kl 12 då vi träffas vid hamnplanen i Trosa för en promenad och avslutar det hela med fika och korvgrillning. Hoppas att det kommer många Eurasiervänner och intresserade, det är verkligen en dag då man kan komma och bekanta sig med rasen om man är intresserad och för nya ägare få komma in i vår gemenskap och byta erfarenheter.


Hejdå från mig till er och jag önskar er alla en god fortsättning på 2015


 

 

 

 

 

Söndagen den 4 januari 2015 kl. 21:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.